Proč nemáme v nabídce bambusové kartáčky?

Neexistuje žádný perfektní zubní kartáček. Některé jsou méně perfekní než ostatní. Smutné je, že některé nejsou takové, jak se prezentují.

Bambus je označován jako EKO, protože se snadno pěstuje bez pesticidů a snadno se obnovuje. Dalším bonusem je, že je přirozeně antibakteriální a odpuzující zápach.

Potud je to všechno v pořádku a vypadá to, že není lepší alternativy. Pro marketing velmi jednoduchý úkol.

Komplikace však přichází, když se má tento bambus zpracovat. Proces zpracování, je to, kde se ničí EKO status. Bambus je krásný a je z něj pěkný výrobek. Ale jsou to chemické komponenty, které dělají výrobky z něj toxické.

Bambus jako takový je přírodní materiál, avšak k dosažení vhodných vlastností se stmeluje fenol-formaldehydovými pryskyřicemi a různými aditivy a adhezivy, ze kterých mohou migrovat kontaminanty jako formadehyd a melamin.

Formaldehyd je známý svou toxicitou a výrazně ovlivňuje lidské zdraví. Je to známý karcinogen.

Melamin je obzvláště nebezpečná látka pro lidské zdraví. Její nebezpečí spočívá v tom, že může v močovém systému tvořit kameny, a to může vést až k akutnímu selhání ledvin a smrti. Také způsobuje chronický zánět ledvin a karcinom močového měchýře.

Pokud si zvolíte bambusovou kartáček, vyzistite si u distributora nebo prodejce, jaké chemické látky byly použity při výrobě vaší bambusové kartáčku a zda k výrobku existuje certifikát od uznávané autority o neškodnosti výrobku. Protože je to Vaše zdraví. Dlouhodobé používání může mít výrazný vliv na Vaše zdraví.

Při zubním kartáčku jsou důležité i vlákna. Přírodní vlákna, které se v přírodních zubních kartáčcích používají, je srst z prasete. Někteří výrobci tvrdí, že jejich vlákna jsou vyrobeny z bambusu, ale ne vždy je to pravda. Je tam použitý nylon vyrobený z ropy. Tedy žádný rozdíl mezi klasickým kartáčkem a bambusovým kartáčkem.

I když máme nabídky od různých výrobců bambusových kartáčků, abychom je zařadili do našeho sortimentu, zvolili jsme odlišný přístup.

Nalezli jsme výrobce zubní hygieny Yaweco, který vyrábí sice plastové zubní kartáčky, no materiál, kde se to dá, nahradil ekologickým plastem (plast není vyrobený z ropy). Jeho výrobky byly testovány nezávislou a celosvětově uznávanou švýcarskou laboratoří, která potvrdila, že výrobky neobsahují nebezpečné škodlivé látky běžné u jiných plastů jako těžké kovy, bisfenoly apod.

Zubní kartáčky jsou vyráběny v EU v Německu. Samotný proces výroby je také ekologický. Používá solární elektrickou energii, či uzavřené okruhy pro kapaliny (recyklace).

Zde si můžete vybrat ekologické a nezávadné zubní kartáčky od firmy Yaweco:

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *